Tre llojet kryesore te Sistemeve Elektronike

Go down

Tre llojet kryesore te Sistemeve Elektronike

Post  Admin on Sat Apr 11, 2009 11:26 am

Sistemet Elektronike


-Sistemet elektronike te komunikimit
-Sistemet elektronike te trasferimit (ACQ)
-Sistemet elektronike te komandimit

Sistemet elektronike te komunikimit

*Cdo sistem komunikimi perbehet nga tre module:
-Transmetuesi
-Kanali
-Marresi

Funksioni i cdo moduli

*Transmetuesi
-Ben pershtatjen e frekuences per transmetimin ne kanalin perkates, kodimin e tij.
*Kanali
-Kanal fizik (kabell, linja transmetimi)
-Radiokanal (Transmetim me vale elektromagnetike)
*Marresi
-Ben shnderrimin nga frekuence e larte ne ate te ulet dhe ben rinxjerrjen e informacionit
nga mesazhi qe kishte koduar transmetuesi gjithashtu ben dhe korigjimin e gabimeve te bera gjate transmetimit.


Sistemet elektronike te transferimit

*Ky sistem mer dy sinjale nga jasht ne format V1 dhe V2 dhe ne dalje jep nje sinjal ne formen Vout te pershtatshme per nje
pjese tjeter te sistemit.
avatar
Admin
Admin

Posts : 23
Join date : 2009-02-05
Age : 29
Location : Albania,Kukes

View user profile http://s-electronics.tk

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum