Perkufizimi i Sistemit Elektronik

Go down

Perkufizimi i Sistemit Elektronik

Post  Admin on Sat Apr 11, 2009 11:04 am

Sistemet Elektronike


Perkufizim:

* Nje objekt do te quhet sistem elektronik nese eshte i perbere nga pjese te ndashme
-->Keto pjese jane te perbera nga paisje elektrike (kondesator, rezistor etj) dhe pjese elektronike (porta logjike, bistabla etj)
* Keto pjese komunikojne me njeri tjetrin
-->Lidhja realizohet permes percuesave elektrik
* Keto pjese bashkrendojne per te realizuar nje funksion te caktuar
-->Funksioni qe realizon ky sistem eshte specifikuar ne projektimin e sistemit dhe provuar gjate kolaudimit te tij.

Shenim:
1)Cdo sistem nuk duhet te shikohet i vetem i vecuar nga te tjeret, ai duhet ti sherbeje nje sistemi tjeter
2)Nese nje modul (pjese) eshte i pajisur me procesor kjo nuk do te thote qe ai eshte nje sistem me vete sepse ai edhe
pse ka pjesen hardware ai duhet te kete dhe funksionet qe do kryeje te ruajtura ne nje memorie pra duhet te kete dhe softin

Koncepte:
a)Specifikimi i funksionit: Kjo ka te beje me pershkrimin e funksionit qe pretendon te kryeje sistemi dhe jo me dhenien e detajeve te
hollesishme se si i realizon keto funksione.
b)Specifikimi i moduleve: Kjo ka te beje pershkrimin e moduleve (pjeseve perberese) pa hyre ne detaje per ndertimin e tyre.
avatar
Admin
Admin

Posts : 23
Join date : 2009-02-05
Age : 29
Location : Albania,Kukes

View user profile http://s-electronics.tk

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum